fredag 16. januar 2009

Back to Dar es Salaam


Det er 5. januar 2009 og vi har brukt dagen på å henge ut i Stone Town og på å komme oss til Dar es Salaam igjen.
Vi stasha de tunge sekkene våre i en kirke i Stone Town sammen med Solvår, Morten, Bjarte og Anita. Bjarte og Anita driver med krik og chrisc rundt i Afrika, så de kjente noen av dem i kirken, så vi fikk oppbevare baggasjen vår her mens vi vandret rundt i byen. Da vi kjørte inn porten til kirken, så vi et skilt der det stod at kirken var bygget oppå den gamle Slave Traden, som vi faktisk hadde tenkt på å besøke. Så her fikk vi slått to fluer i en smekk, og begge fluene gratis!

Jeg og Sissil skulle kjøpe billetter for Morten og Solvår på samme båt som Bjarte og Anita, så vi vandret bortover for å finne havna som visstnok ikke skulle ligge så langt borte fra kirka.. Vi forvillet oss inn i noen søte små gater, med lokale folk og butikker.. Det var forresten ikke små gater, men utrolig små gater hvor en får kanskje plass til 3 personer ved siden av hverandre. Her syklet folk bånngass og kjørte moped. Safe? I think not..
Vi gikk oss ganske vill der inne og måtte spørre oss frem etter hvert hjørne vi gikk rundt. Etter langt og lenge og lengre om mange hjørner kom vi fram til havna og fikk bestilt tickets til båten. Sykt greit når vi faktisk vet hvilken båt og hvilket klokkeslett vi skal dra, slik vi bare kan kaste selgerne bort.. Gikk litt lettere her enn i Dar es Salaam på vei bort.

Deretter var jeg hvertfall fast bestemt på å spise på en indisk vegetar-restaurant og på å finne avocadojuice som jeg hadde hørt om på Spice Touren, før vi skulle møte de andre på en italiensk gelato plass.
Sissil begynte jakten på avocadojuicen på Swahili på vei bort til restauranten, og fikk etter et par forvirrede mennesker, en til å følge oss til avocadojuice plassen som var en liten butikk med flott trekunstting og et kjøleskap. Her fikk vi servert avocadojuice mens vi stod opp og ned i butikken. Juicen smakte ganske godt, men vi fant ut at den smakte litt pannekakerøre og at sukker her også var hovedingrediensen. Som i alt annet!
Skal definitivt prøve å lage avocadojuice uten sukker når jeg kommer hjem til Norge.
Vi vandret inn i butikken til en koselig, tykk masai og kjøpte noen armbånd og smykker. Vi ble enige med de andre om å treffe dem tilbake ved kirka kvart på 3, så når vi satt oss ned på den indiske restauranten ble klokka fort halv 3, og jeg begynte å få vondt i magen..
Fem over halv bestemte vi oss for å ta det med som take away og ti over halv var maten klar.. Vi sprang bortover de små gatene for å nå bort til kirka i tide.. Vi måtte spørre oss fram og gikk også litt i feil retning..
Fem på 3 kom vi gjennombløte fram til kirka hvor det ikke var noen. Vi trodde de andre hadde gått mot havna.. Det viste seg at de ikke hadde det, da de kom spaserende bort et kvarter senere.. Vi hadde jo stressa dødsmye!
Men vi fikk hvertfall spist maten vår mens vi venta..

Deretter ble det mye kø ved båten som skulle begynne å boarde 3, og gå 4.. Den begynte jo selvfølgelig å boarde 4.. Typisk? Ja!
Mens jeg stod der i køen og svetta fant jeg ut "Aha! Avocado jævelen hadde stappa banan oppi juicen!" Ikke rart jeg hadde vondt i magen, jeg har litt intoleranse eller whatever mot banan. Så det var ikke så gøy..

Båten var stappfull av mennesker og høner stappa inni kurver laget av blader, slik som vi fikk på Spice touren. Stakkar høner! Selvom høner har det generelt mye bedre i Afrika enn i bl.a Norge.. Her får de gå fritt rundt i gården og spise ting fra bakken, slik som høner gjør. Mens i Norge er de stappa mange i små bur, slik som de var inni kurvene på båten.. De som så hønene i kurvene syntes selvfølgelig synd på dem, men ingen synes synd på dem i Norge. Kanskje fordi ingen faktisk ikke vet hvordan hønene som ikke er frittgående har det. Sjekk det ut!

På båten traff vi to hyggelige mennesker fra Norge og en fra London. Torstein fra Trondheim hadde bodd i Sør-Afrika og skulle tilbake dit nå. Han hjalp oss hvertfall ut med hostell i Johannesburg! Utrolig greit!
I slutten av båtturen ble det litt store bølger og ganske mange våte mennesker. Morsomt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar